foto liesbeth.png

Ik ben Liesbeth Veelaert en in 2013 studeerde ik af als arts. Tijdens mijn basisopleiding liep ik stage in Gent, Kortrijk, Slovenië en Oeganda. 

Na 2 jaar specialisatie opleiding neurologie besloot ik toch verder te gaan in de huisartsgeneeskunde, om dichter bij de mensen te staan en omdat ik de veelzijdigheid van de eerstelijnsgeneeskunde miste. Ik vervolledigde mijn huisartsenopleiding in een multidisciplinaire groepspraktijk in Zelzate en sinds 2018 werk ik als huisarts bij Huisartsen De 12de Man. Net zoals mijn collega's geloof ik in een sterk uitgebouwde eerstelijnszorg die laagdrempelig is en waarbij er altijd geluisterd wordt naar de noden van de patiënt.

Bovenop de klassieke huisartsgeneeskunde heb ik nog steeds een bijzondere interesse in neurologische ziektebeelden (Dementie, MS, zv Parkinson,...). Daarnaast doe ik ook heel graag kleine chirurgie (wegname van cystes, nagelbehandeling, hechtingen,...), gynaecologie en reisgeneeskunde. Naast mijn werk als huisarts, werk ik als arts bij Kind&Gezin en als donorarts bij het Rode kruis. Maandelijks ga ik mee met Securex om een gezonde levensstijl binnen bedrijven te promoten. 

 

Een gezonde levensstijl en een goed evenwicht tussen werk en ontspanning zijn ook in mijn eigen leven heel belangrijk. Zo sport ik graag (klimmen, trailrun, yoga), hou ik van avontuurlijke reizen en lekker en gezond eten. Ik hecht als huisarts veel belang aan een brede aanpak van gezondheid, waarbij preventie en voldoende aandacht voor zowel fysieke als geestelijke gezondheid belangrijk zijn.