In 2016 studeerde ik af als huisarts, na een opleiding in wijkgezondheidscentrum De Watersportbaan. Door die context van een wijkgezondheidscentrum, waar zowel huisartsen als kinesisten en verpleegkundigen samenwerken, werd me al snel het belang van samenwerking met andere disciplines duidelijk. Toen ik dus in 2018 de kans kreeg om me als vaste huisarts te vestigen in de multidisciplinaire praktijk van 'De 12de Man', aarzelde ik geen seconde. 

Tot 2018 deed ik vervangingen in verschillende huisartsenpraktijken, af en toe onderbroken door enkele maanden reizen. Vooral Latijns-Amerika heeft mij meer dan andere regio’s geprikkeld. Tijdens een sabbatjaar ging ik naar Nicaragua om er vrijwilligerswerk te doen in een gezondheidscentrum. Later deed ik een stage in Ecuador, die ik afsloot met rondreis in Colombia, Peru en Bolivia. Door deze ervaringen leerde ik voldoende Spaans om ook Spaans sprekende patiënten te helpen.

Een goede balans tussen werk en ontspanning zijn een bewuste keuze in mijn eigen leven. Ik heb meerdere passies waar ik graag tijd voor maak, zoals sporten (basket, yoga, fietsen, zwemmen), lezen en reizen. Evengoed vind ik het heel fijn om me bij te scholen in nieuwe inzichten in de geneeskunde: het verband tussen geest en lichaam, de positieve gezondheidseffecten van een gezonde levensstijl, etc. Patiënten kunnen van mij dus een aanpak verwachten waarbij zij zelf vooral voldoende geïnformeerd worden om samen een plan op te stellen dat voor hun eigen individuele situatie werkt.

12deman_2.jpg